Brits langharig temperament?

Britse langharige katten staan bekend om hun milde, rustige houding en tolerante houding. Rustig, flexibel en vriendelijk, deze katten houden van hun gezin, maar vinden het niet erg om tijd alleen door te brengen. Dit is het perfecte ras voor kattenliefhebbers die graag hun leven met een kat willen delen, maar niet veel tijd hebben om elke dag samen door te brengen. Net als de Britse korthaar hebben Britse langharige katten een aangenaam temperament en zijn ze aanhankelijk en gemakkelijk in de omgang.

De Britse langharige kat staat erom bekend vriendelijk en aanhankelijk te zijn voor zijn mensen, maar tegelijkertijd zijn ze niet al te behoeftig. Ze genieten van het gezelschap van mensen en andere huisdieren, maar ze vinden het ook prima om overdag alleen gelaten te worden. Ze staan ook bekend om hun vocaliteit en houden van „praten” om te communiceren. Het is een halflangharig ras met een dichte, donzige vacht en een aantrekkelijk cobistische configuratie.

De Britse langhaar is aanhankelijk en vriendelijk, hoewel deze kat, net als de Britse korthaar, de liefde het liefst op een minder fysieke manier toont. Je Britse langhaar is geneigd om je door het huis te volgen, je routine te leren en op je te wachten als je thuiskomt. De rondetijd en knuffels zijn misschien beperkt, maar je krijgt eindeloos gezelschap en liefde. Een voorbehoud is dat deze katten helaas last kunnen hebben van enkele gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij katten met Perzische afkomst.

Je kunt een speelgoedmuis aan een touwtje gebruiken dat je snel kunt bewegen, zodat je Britse langhaar hem kan proberen te vangen. Aangezien de British Longhair een zeldzaam kattenras is, moet je misschien wat reizen om de fokker en kittens te ontmoeten. Zie de Britse langhaar als een kattenras waar je wat tijd en moeite in moet investeren als je in de buurt bent om het beste uit ze te halen. Terwijl de Britse langharige kat voor het eerst werd geïntroduceerd in het begin van de 20e eeuw, werd deze pas onlangs erkend als zijn ras.

Het adopteren van een reeds volgroeide Britse langhaar zal veel goedkoper zijn dan het kopen van een longhair bij fokkers. Bekend als de Britannica of Lowlander in Europa, zijn ze het resultaat van een fokkerij tussen de standaard Britse korthaar en langharige katten. Net als de Britse korthaar heeft ook de Britse langhaar de neiging om op latere leeftijd overdreven zittend te worden en kan het gewichtsproblemen krijgen als ze niet voorzichtig worden gevoed. De British Longhair is een kat van gemengd ras — een kruising tussen de Britse korthaar- en Perzische kattenrassen.

Een vriendelijke, goed getrainde hond en een goed gesocialiseerde Britse langhaar kunnen over het algemeen met elkaar overweg als een huis in brand. Hoewel er nog veel wordt geleerd over het Britse langhaarras, zijn enkele interessante feiten bekend. Tabby coat Britse langharige katten zijn acceptabel in gevlekte, tikte, klassieke of makreeltabbypatronen. De British Longhair heeft een beetje aanmoediging nodig om ervoor te zorgen dat ze actief blijven en voldoende bewegen.

Het is een goed idee om met een dierenarts te praten als u niet zeker weet wat het beste voer is om uw kat te voeden of als uw Britse langhaar te veel aankomt en een paar kilo moet afvallen om gezonder te worden. Zoals hierboven vermeld, beschikken Britse Longhair-katten niet alleen in verschillende vachtkleuren, ook over een reeks prachtige oogkleuren. Britse langharen worden over het algemeen beschouwd als gezonde katten; hoewel het belangrijk is om regelmatig wellnessbezoeken te plannen bij de dierenarts van uw kat. De jas van British Longhair is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, hoewel blauw de meest populaire kleur is.