Britse langhaar levensverwachting?

De British Longhair is vanwege zijn zittende levensstijl het meest geschikt voor binnenleven. Over het algemeen weegt een gezond langhaar 12 pond, met een gemiddelde levensverwachting van 18-20 jaar. De gemiddelde levensduur van British Longhair is 12-16 jaar. De British Longhair is een groot, halflangharig ras van huiskatten, afkomstig uit Groot-Brittannië en is een kruising tussen de Britse korthaar- en Perzische kattenrassen.

Afgezien van de vachtlengte is de British Longhair identiek aan de Britse korthaar. De vacht is glanzend en de lichaamsbouw is over het algemeen stevig. Het hoofd is breed en rond of zelfs vierkant, met heldere ronde ogen en korte oren. De poten zijn wat kort, maar sterk.

De staart is pluche en dik. De borst is diep en geeft de algemene indruk van een compacte, middelgrote kat. Het buikhaar kan krullend zijn. De Britse langhaar is in wezen de Britse korthaar met een langere vacht, maar wordt beschouwd als een nieuwer ras.

Britse langharen zijn goede huiskatten, omdat ze minder actief zijn dan veel rassen en tevreden zijn met een zittend, comfortabel leven. Een volgroeide Britse langharige kat kan tussen de 8 en 18 pond of meer wegen en in lengte variëren van ongeveer 11 tot 14 centimeter lang. Maar als je contact hebt gehad met de rassen die tot de British Longhair hebben geleid, en je hebt echt genoten van het gezelschap van die katten, dan is een British Longhair misschien de perfecte combinatie van beide. De Britse langhaar kan gevoelig zijn voor neonatale iso-erytrolyse, wat kan optreden wanneer een mannetje uit bloedgroep A paren met een poes uit bloedgroep B.

Om een Britse langhaar er goed uit te laten zien, moet je je kat minstens wekelijks borstelen met een borstel, maar je hoeft je geen zorgen te maken over het daadwerkelijk wassen van je kat, daar zorgt hij zelf voor. De erfelijke ziektes waaraan de British Longhair kan lijden, laten zien hoe belangrijk het is om een gerenommeerde fokker te kiezen. Britse langharige katten hebben geen speciale voedingsbehoeften, maar ze hebben de neiging om later in hun leven sedentair te worden en dit leidt soms tot obesitas. Ondanks dat ze een enigszins onafhankelijk karakter hebben, vinden Britse langharige katten het leuk om geaaid en geknuffeld te worden en hebben ze het gezelschap nodig van mensen en andere katten of huisdieren.

Als je op zoek bent naar een meer relaxte katachtige metgezel, dan is de British Longhair misschien de juiste keuze. De Britse langharige kat heeft dezelfde pluche uitstraling en is net zo elegant als zijn neef de British Shorthair, met als belangrijkste verschil dat zijn extreem zijdeachtige vacht halflang is. Naast het overwegen om iets aan je kattenfamilie toe te voegen, kun je je British Longhair ook veel speelgoed geven om mee te spelen (zorg er wel voor dat het speelgoed veilig is om in je eentje te spelen). Deze erfelijke ziekte komt veel voor bij Britse korthairs en Perzen en treft daarom ook Britse langharen omdat ze het gevolg is van de kruising tussen deze twee rassen.

Zoals hierboven vermeld, beschikken Britse Longhair-katten niet alleen in verschillende vachtkleuren, ook over een reeks prachtige oogkleuren.