Britse langharige persoonlijkheid?

Ze zijn ongelooflijk intelligent, sociaal en aanhankelijk. De British Longhair is een loyaal ras dat van mensen houdt en tolerant is ten opzichte van de meeste omgevingen. Hoewel ze erg sociaal zijn, hebben deze katten ook een onafhankelijke inslag en voelen ze zich vaak prima om hun eigen ding te doen. Rustig, flexibel en vriendelijk, deze katten houden van hun gezin, maar vinden het niet erg om tijd alleen door te brengen.

Dit is het perfecte ras voor kattenliefhebbers die graag hun leven met een kat willen delen, maar niet veel tijd hebben om elke dag samen door te brengen. De British Longhair is ongelooflijk relaxte en een kat die zich kan aanpassen. Sommigen omschrijven ze misschien zelfs als lui. Zoals de meeste jonge dieren zijn ze net zo speels en energiek als kittens, maar ze kalmeren snel naarmate ze ouder worden.

Ze slapen ook graag. Vanwege hun inactieve karakter kunnen Britse langharen relatief snel aankomen, dus het is belangrijk om hun dieet te volgen en de inname te behandelen. Net als de Britse korthaar hebben Britse langharige katten een aangenaam temperament en zijn ze aanhankelijk en gemakkelijk in de omgang. In hart en nieren is de British Longhair een liefhebbende en vriendelijke kat die ook veel tolerantie zal tonen.

Ze zijn sociaal tegenover mensen als ze in de buurt zijn, maar het ras geniet ook graag van hun eigen tijd, waardoor ze een slimme keuze zijn voor iemand die vanwege werkverplichtingen misschien lange uren van huis is. Het is een halflangharig ras met een dichte, donzige vacht en een aantrekkelijk cobistische configuratie. De Britse langhaar is aanhankelijk en vriendelijk, hoewel deze kat, net als de Britse korthaar, de liefde het liefst op een minder fysieke manier toont. Je Britse langhaar is geneigd om je door het huis te volgen, je routine te leren en op je te wachten als je thuiskomt.

De rondetijd en knuffels zijn misschien beperkt, maar je krijgt eindeloos gezelschap en liefde. Een voorbehoud is dat deze katten helaas last kunnen hebben van enkele gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij katten met Perzische afkomst. Hoewel er nog veel wordt geleerd over het Britse langhaarras, zijn enkele interessante feiten bekend. De jas van British Longhair is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, hoewel blauw de meest populaire kleur is.

Om een Britse langhaar er geweldig uit te laten zien, moet je je kat minstens wekelijks borstelen met een borstel, maar je hoeft je niet echt zorgen te maken over het daadwerkelijk wassen van je kat, want dat regelt hij zelf. Net als de Britse korthaar is de Britse langhaar enigszins vatbaar voor hemofilie en hypertrofische cardiomyopathie. Het is ook slim om met uw dierenarts te praten over het starten van een regelmatig tandenpoetsschema dat past bij uw Britse langhaar. De Britse langharige kat staat erom bekend vriendelijk en aanhankelijk te zijn voor zijn mensen, maar tegelijkertijd zijn ze niet al te behoeftig.

Zoals hierboven vermeld, beschikken Britse Longhair-katten niet alleen in verschillende vachtkleuren, ook over een reeks prachtige oogkleuren. Het is een goed idee om met een dierenarts te praten als u niet zeker weet wat het beste voer is om uw kat te voeden of als uw Britse langhaar te veel aankomt en een paar kilo moet afvallen om gezonder te worden. Naast het plannen van jaarlijkse bezoeken aan de wellness-dierenarts, moet uw Britse langhaar regelmatig hun nagels laten controleren en trimmen. Als je erover denkt om een aanhankelijke kat mee naar huis te nemen, lees dan verder om erachter te komen of een Britse langhaar geschikt is voor jou.

Naast het overwegen om iets aan je kattenfamilie toe te voegen, kun je je British Longhair ook veel speelgoed geven om mee te spelen (zorg er wel voor dat het speelgoed veilig is om in je eentje te spelen). Omdat Britse langharen graag ontspannen en van nature minder actief zijn dan veel andere kattenrassen, hebben ze misschien wat aanmoediging nodig om te spelen. De British Longhair is een kat van gemengd ras — een kruising tussen de Britse korthaar- en Perzische kattenrassen. Ik heb gemerkt dat de Britse langhaar spraakzaam maar stil is, ze komen met je praten en kunnen behoorlijk aandringen als ze iets nodig hebben, maar ze hebben veel zachtere stemmen dan de meeste katten.