Feiten over Brits langhaar?

De British Longhair is een middelgroot, halflangharig ras van huiskatten, afkomstig uit Groot-Brittannië. De British Longhair is ongelooflijk relaxte en een kat die zich kan aanpassen. Sommigen omschrijven ze misschien zelfs als lui. Zoals de meeste jonge dieren zijn ze net zo speels en energiek als kittens, maar ze kalmeren snel naarmate ze ouder worden.

Ze slapen ook graag. Vanwege hun inactieve karakter kunnen Britse langharen relatief snel aankomen, dus het is belangrijk om hun dieet te volgen en de inname te behandelen. De British Longhair is een middelgroot, kort, gespierd kattenras, met een brede borst en een voorliefde voor ontspanning. Onder een indrukwekkende rechte, veerkrachtige en weerbestendige vacht zit een compacte en krachtige kat, met een brede borst, korte, sterke poten en nette ronde poten.

De vacht is halflangharig en moet dicht zijn, met getufte voeten en veel vacht op de oren. Omdat Britse langharen graag ontspannen en van nature minder actief zijn dan veel andere kattenrassen, hebben ze misschien wat aanmoediging nodig om te spelen. Ze moeten je in staat stellen om kennis te maken met de ouders van het Britse langharige kitten dat je gaat adopteren en te zien waar de katten worden gehouden. Als je alleen woont en op zoek bent naar een nieuwe harige vriend, of een nieuw huisdier om aan een gezin toe te voegen, dan is een British Longhair misschien iets voor jou.

Op dat moment zou het gewoon een kwestie zijn van een gerenommeerde fokker of een Britse langhaar vinden om er een in uw familie te brengen. Het is niet onmogelijk om in uw plaatselijke opvangcentrum mogelijk een Britse langhaar te vinden om te adopteren, maar het is waarschijnlijk zeer zeldzaam. Maar als je contact hebt gehad met de rassen die tot de British Longhair hebben geleid, en je hebt echt genoten van het gezelschap van die katten, dan is een British Longhair misschien de perfecte combinatie van beide. Naast het plannen van jaarlijkse bezoeken aan de wellness-dierenarts, moet uw Britse langhaar regelmatig hun nagels laten controleren en trimmen.

Sommige Britse langharige katten hebben last van nierpolycystose, een vorm van genetische nierziekte waarbij cysten op de nieren kunnen ontstaan. Aangezien deze erfelijke ziekte steeds vaker voorkomt onder Britse kortharen en Perzische katten, wordt de Britse langhaar ook aangetast als een kruising tussen deze twee rassen. Het is een goed idee om met een dierenarts te praten als u niet zeker weet wat het beste voer is om uw kat te voeden of als uw Britse langhaar te veel aankomt en een paar kilo moet afvallen om gezonder te worden. Bovendien komt een hartaandoening genaamd hypertrofische cardiomyopathie (HCM) vaak voor bij Britse langharen.

Het is niet onmogelijk om mogelijk een Britse langhaar te vinden om te adopteren in uw plaatselijke of een ander opvanghuis, maar het is zeldzaam. Aangezien de Britse langhaar nauw verwant is aan de Britse korthaar, lijken mogelijke kleuren en markeringen sterk op elkaar. Het adopteren van een reeds volgroeide Britse langhaar zal veel goedkoper zijn dan het kopen van een longhair bij fokkers.