Hoe groot worden Britse langharige katten?

Britse langharige katten zijn meestal middelgroot. Een volgroeide Britse langharige kat kan tussen de 8 en 18 pond of meer wegen en in lengte variëren van waar dan ook. Een volgroeide Britse langharige kat kan tussen de 8 en 18 pond of meer wegen en in lengte variëren van ongeveer 11 tot 14 centimeter lang. De Britse langharige kat is middelgroot tot groot, heeft een robuust lichaam en een gespierd uiterlijk.

De poten zijn middelgroot tot kort en hun poten zijn rond. Ik hou van visstokjes voor zowel Britse korthaar- als Britse langharige katten, beide hebben een nogal heftige prooireactie, wat vaak het enige is dat hun neiging tot luiheid kan overwinnen. Ik hou ook van die puzzelspeeltjes die activiteit belonen met iets lekkers. Ze zijn een mix van Brits korthaar en Perzisch en hebben een gemiddelde lichaamsbouw, met een korte nek, een gespierde rug en een brede borst.

De Britse langharige kat staat erom bekend vriendelijk en aanhankelijk te zijn voor zijn mensen, maar tegelijkertijd zijn ze niet al te behoeftig. Ze genieten van het gezelschap van mensen en andere huisdieren, maar ze vinden het ook prima om overdag alleen gelaten te worden. Ze staan ook bekend om hun vocaliteit en houden van „praten” om te communiceren. De Britse langhaar is aanhankelijk en vriendelijk, hoewel deze kat, net als de Britse korthaar, de liefde het liefst op een minder fysieke manier toont.

Naast hun schattige ronde gezichten en prachtige jassen staat de British Longhair bekend om zijn lieve en vriendelijke persoonlijkheid. De British Longhair past zich goed aan en kan goed overweg met andere dieren, maar houdt het niet altijd op prijs om vastgehouden te worden. Ze moeten je in staat stellen om kennis te maken met de ouders van het Britse langharige kitten dat je gaat adopteren en te zien waar de katten worden gehouden. Bovendien komt een hartaandoening genaamd hypertrofische cardiomyopathie (HCM) vaak voor bij Britse langharen.

Een Brits langharig poesje zal in de eerste paar maanden van haar leven ongeveer iets minder dan een halve kilo per maand aankomen, terwijl een katertje misschien wel meer dan 750 gram per maand aantrekt. Vanwege hun inactieve karakter kunnen Britse langharen relatief snel aankomen, dus het is belangrijk om hun dieet te volgen en de inname te behandelen. Misschien vind je Britse langharige katten naast hun baasje zitten, ze zitten net zo vaak naast elkaar als op schoot. Britse langharige katten hebben geen speciale voedingsbehoeften, maar ze hebben de neiging om later in hun leven sedentair te worden en dit leidt soms tot obesitas.

Je kunt een speelgoedmuis aan een touwtje gebruiken dat je snel kunt bewegen, zodat je Britse langhaar hem kan proberen te vangen. Fysiologisch gezien is de Britse langhaar vatbaar voor overgewicht, en deze neiging wordt versterkt door zijn gebrek aan aantrekkingskracht op lichamelijke activiteit. Deze erfelijke ziekte komt veel voor bij Britse korthairs en Perzen en treft daarom ook Britse langharen omdat ze het gevolg is van de kruising tussen deze twee rassen. De Britse langhaar kan gevoelig zijn voor neonatale iso-erytrolyse, wat kan optreden wanneer een mannetje uit bloedgroep A paren met een poes uit bloedgroep B.

Om de haarballen die uw Britse langhaar dagelijks binnenkrijgt te verwijderen, kunt u bovendien kiezen voor brokjes die zijn samengesteld voor lange harige katten of speciale traktaties die de natuurlijke eliminatie van haarballen bevorderen.