Hoe groot wordt een Britse langharige kat?

Britse langharige katten zijn meestal middelgroot. Een volgroeide Britse langharige kat kan tussen de 8 en 18 pond of meer wegen en in lengte variëren van waar dan ook. Een volgroeide Britse langharige kat kan tussen de 8 en 18 pond of meer wegen en in lengte variëren van ongeveer 11 tot 14 centimeter lang. De Britse langharige kat is middelgroot tot groot, heeft een robuust lichaam en een gespierd uiterlijk.

De poten zijn middelgroot tot kort en hun poten zijn rond. De British Longhair is ongelooflijk relaxte en een kat die zich kan aanpassen. Sommigen omschrijven ze misschien zelfs als lui. Zoals de meeste jonge dieren zijn ze net zo speels en energiek als kittens, maar ze kalmeren snel naarmate ze ouder worden.

Ze slapen ook graag. Vanwege hun inactieve karakter kunnen Britse langharen relatief snel aankomen, dus het is belangrijk om hun dieet te volgen en de inname te behandelen. Het is een halflangharig ras met een dichte, donzige vacht en een aantrekkelijk cobistische configuratie. De Britse langhaar is aanhankelijk en vriendelijk, hoewel deze kat, net als de Britse korthaar, de liefde het liefst op een minder fysieke manier toont.

Je Britse langhaar is geneigd om je door het huis te volgen, je routine te leren en op je te wachten als je thuiskomt. De rondetijd en knuffels zijn misschien beperkt, maar je krijgt eindeloos gezelschap en liefde. Een voorbehoud is dat deze katten helaas last kunnen hebben van enkele gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij katten met Perzische afkomst. Ze moeten je in staat stellen om kennis te maken met de ouders van het Britse langharige kitten dat je gaat adopteren en te zien waar de katten worden gehouden.

Ik heb gemerkt dat de Britse langhaar spraakzaam maar stil is, ze komen met je praten en kunnen behoorlijk aandringen als ze iets nodig hebben, maar ze hebben veel zachtere stemmen dan de meeste katten. De Britse langhaar kan gevoelig zijn voor neonatale iso-erytrolyse, wat kan optreden wanneer een mannetje uit bloedgroep A paren met een poes uit bloedgroep B. Wat de voedingsbehoeften betreft, verschilt de Britse langhaar niet veel van andere kattenrassen. De Britse langhaar is bijzonder gevoelig voor neonatale iso-erytrolyse, die optreedt wanneer een poes uit bloedgroep B paren met een mannetje uit bloedgroep A.

Ook hier werden kittens met halflange haren uit de nesten verwijderd en werd het Britse langhaar uiteindelijk gemaakt. Een vriendelijke, goed getrainde hond en een goed gesocialiseerde Britse langhaar kunnen over het algemeen met elkaar overweg als een huis in brand. Als jong ras is er meestal een grote verscheidenheid aan maten, gewichten en vachtlengtes onder Britse langharige katten. De staart van een Britse langharige kat of kitten moet het equivalent van twee derde van het lichaam meten en moet pluizig zijn en goed gevoed zijn.

Hoewel er nog veel wordt geleerd over het Britse langhaarras, zijn enkele interessante feiten bekend. Je kunt een speelgoedmuis aan een touwtje gebruiken dat je snel kunt bewegen, zodat je Britse langhaar hem kan proberen te vangen. De British Longhair is een relatief jong ras dat nog steeds niet door alle fokverenigingen is erkend. Na de Eerste Wereldoorlog daalde het aantal Britse korthairs door een groeiende Britse desinteresse, en fokkers hadden geen andere keuze dan kruisingen te doen om het ras te redden.

Britse langharige katten hebben geen speciale voedingsbehoeften, maar ze hebben de neiging om later in hun leven sedentair te worden en dit leidt soms tot obesitas. Het is niet onmogelijk om in uw plaatselijke opvangcentrum mogelijk een Britse langhaar te vinden om te adopteren, maar het is waarschijnlijk zeer zeldzaam.