Hoe herken je een Britse langharige kat?

Britse langharige jassen zijn dicht en recht en staan ver van het lichaam zodat deze katten groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Hun jassen zijn ook zacht, dik en verkrijgbaar in vele kleuren, waaronder zwart, lila, chocolade of goud. Ze kunnen ook een tweekleurig, aangevinkt of kleurpuntpatroon hebben. De British Longhair is een lieve kat die voor bijna iedereen vriendelijk is.

Ze zijn aanpasbaar aan een grote verscheidenheid aan mensen en omgevingen. Door hun onderhoudsarme persoonlijkheid zijn ze de perfecte knuffelwants om je's nachts warm te houden. Net als de Britse korthaar leeft de Britse langhaar het liefst met de voeten op de grond. Als je erover denkt om een aanhankelijke kat mee naar huis te nemen, lees dan verder om erachter te komen of een Britse langhaar geschikt is voor jou.

Dus als u bekend bent met een of beide, de Britse korthaar en het Perzisch, kunt u een goed idee krijgen van hoe een Britse langharige kat eruitziet qua uiterlijk en persoonlijkheid. Vanwege hun inactieve karakter kunnen Britse langharen relatief snel aankomen, dus het is belangrijk om hun dieet te volgen en de inname te behandelen. Het is ook slim om met uw dierenarts te praten over het starten van een regelmatig tandenpoetsschema dat past bij uw Britse langhaar. De erfelijke ziektes waaraan de British Longhair kan lijden, laten zien hoe belangrijk het is om een gerenommeerde fokker te kiezen.

Naast hun schattige ronde gezichten en prachtige jassen staat de British Longhair bekend om zijn lieve en vriendelijke persoonlijkheid. Het is een goed idee om met een dierenarts te praten als u niet zeker weet wat het beste voer is om uw kat te voeden of als uw Britse langhaar te veel aankomt en een paar kilo moet afvallen om gezonder te worden. Aangezien de British Longhair een zeldzaam kattenras is, moet je misschien wat reizen om de fokker en kittens te ontmoeten. Britse langharige katten moeten dagelijks worden geborsteld om matvorming te voorkomen, en tijdens het voorjaarsseizoen hebben ze mogelijk meer dan één verzorgingssessie per dag nodig.

Het adopteren van een reeds volgroeide Britse langhaar zal veel goedkoper zijn dan het kopen van een longhair bij fokkers. Naast het plannen van jaarlijkse bezoeken aan de wellness-dierenarts, moet uw Britse langhaar regelmatig hun nagels laten controleren en trimmen. De British Longhair heeft een beetje aanmoediging nodig om ervoor te zorgen dat ze actief blijven en voldoende bewegen. Het Britse langhaar ontwikkelt ook vaak een aandoening van de hartspier die hypertrofische cardiomyopathie (HCM) wordt genoemd.

Britse langharige katten hebben geen speciale voedingsbehoeften, maar ze hebben de neiging om later in hun leven sedentair te worden en dit leidt soms tot obesitas. Wat het klimaat betreft, wordt de Britse langhaar over het algemeen gezien als een kat met aanpassingsvermogen die meestal in de meeste klimaten gelukkig kan leven.