Hoe oud leven Britse langharige katten?

De British Longhair is vanwege zijn zittende levensstijl het meest geschikt voor binnenleven. Over het algemeen weegt een gezond langhaar 12 pond, met een gemiddelde levensverwachting van 18-20 jaar. Britse langharige katten zijn middelgroot met lang haar en een aangenaam, rond gezicht. Hun grote ronde ogen, lieve uitdrukkingen en pluche jassen geven dit ras een schattige charme.

Onder al hun pluisjes hebben deze katten gespierde, stevige lichamen. Britse langharen wegen doorgaans 8-16 pond, waarbij mannetjes meestal meer wegen. De gemiddelde levensduur van British Longhair is 12-16 jaar. Hun levensverwachting is gemiddeld 14 tot 18 jaar.

Hun lange, dichte vacht beschermt ze tegen kou en slecht weer. Ze leven ongeveer tussen de 12 en 15 jaar. Sommigen leven misschien zelfs wat langer. Fysiologisch gezien is de Britse langhaar vatbaar voor overgewicht, en deze neiging wordt versterkt door zijn gebrek aan aantrekkingskracht op lichamelijke activiteit.

Hoewel de Britse langhaar lang werd overschaduwd door hun kortharige neven en nichten, worden ze nu zowel gewaardeerd om hun zeldzaamheid als om hun zijdeachtige uiterlijk. Omdat Britse langharen graag ontspannen en van nature minder actief zijn dan veel andere kattenrassen, hebben ze misschien wat aanmoediging nodig om te spelen. Tortoiseshell British Longhairs kan ofwel de volledig zwarte en rode tortie zijn of zich manifesteren als verdunde torties met blauwe en bleke crèmes zoals calico-varianten (tortie en wit). In hart en nieren is de British Longhair een liefhebbende en vriendelijke kat die ook veel tolerantie zal tonen.

De Britse langharige kat staat erom bekend vriendelijk en aanhankelijk te zijn voor zijn mensen, maar tegelijkertijd zijn ze niet al te behoeftig. Zie de Britse langhaar als een kattenras waar je wat tijd en moeite in moet investeren als je in de buurt bent om het beste uit ze te halen. Als je op zoek bent naar een schattige, schattige, aanhankelijke kleine kat met een lange vacht, dan is een British Longhair de beste voor jou. Het is ook slim om met uw dierenarts te praten over het starten van een regelmatig tandenpoetsschema dat past bij uw Britse langhaar.

Hoewel de British Longhair krachtig en gespierd is, staan ze niet bekend als bijzonder actief. Omdat Britse langharen geneigd zijn te veel te eten en een nogal zittende levensstijl hebben, moeten ze elke dag wat beweging krijgen. Tabby coat Britse langharige katten zijn acceptabel in gevlekte, tikte, klassieke of makreeltabbypatronen. Dankzij hun relaxte temperament is het Britse langhaar geschikt voor verschillende leefomgevingen.

Naast het plannen van jaarlijkse bezoeken aan de wellness-dierenarts, moet uw Britse langhaar regelmatig hun nagels laten controleren en trimmen. Britse langharige katten moeten dagelijks worden geborsteld om matvorming te voorkomen, en tijdens het voorjaarsseizoen hebben ze mogelijk meer dan één verzorgingssessie per dag nodig.