Hoe ziet een Britse langharige kat eruit?

Britse langharige katten zijn middelgroot met lang haar en een aangenaam, rond gezicht. Hun grote ronde ogen, lieve uitdrukkingen en pluche jassen geven dit ras een schattige charme. Onder al hun pluisjes hebben deze katten gespierde, stevige lichamen. De British Longhair is ongelooflijk relaxte en een kat die zich kan aanpassen.

Sommigen omschrijven ze misschien zelfs als lui. Zoals de meeste jonge dieren zijn ze net zo speels en energiek als kittens, maar ze kalmeren snel naarmate ze ouder worden. Ze slapen ook graag. Vanwege hun inactieve karakter kunnen Britse langharen relatief snel aankomen, dus het is belangrijk om hun dieet te volgen en de inname te behandelen.

Net als de Britse korthaar hebben Britse langharige katten een aangenaam temperament en zijn ze aanhankelijk en gemakkelijk in de omgang. Ik hou van visstokjes voor zowel Britse korthaar- als Britse langharige katten, beide hebben een nogal heftige prooireactie, wat vaak het enige is dat hun neiging tot luiheid kan overwinnen. Ik hou ook van die puzzelspeeltjes die activiteit belonen met iets lekkers. Het adopteren van een reeds volgroeide Britse langhaar zal veel goedkoper zijn dan het kopen van een longhair bij fokkers.

Om een Britse langhaar er geweldig uit te laten zien, moet je je kat minstens wekelijks borstelen met een borstel, maar je hoeft je niet echt zorgen te maken over het daadwerkelijk wassen van je kat, want dat regelt hij zelf. Hoewel er nog veel wordt geleerd over het Britse langhaarras, zijn enkele interessante feiten bekend. Aangezien de British Longhair een zeldzaam kattenras is, moet je misschien wat reizen om de fokker en kittens te ontmoeten. Op dat moment zou het gewoon een kwestie zijn van een gerenommeerde fokker of een Britse langhaar vinden om er een in uw familie te brengen.

Terwijl de Britse langharige kat voor het eerst werd geïntroduceerd in het begin van de 20e eeuw, werd deze pas onlangs erkend als zijn ras. Merk ook op dat de registratie voor dit ras niet consistent is tussen organisaties; de naam die door de ene autoriteit voor de Britse langhaar wordt gebruikt, kan verwijzen naar een heel andere kat wanneer deze door een andere autoriteit wordt gebruikt. Het is ook slim om met uw dierenarts te praten over het starten van een regelmatig tandenpoetsschema dat past bij uw Britse langhaar. Britse langharen kunnen aan dezelfde ziekten lijden als andere huiskatten, zoals ziekten die verband houden met de mondgezondheid.

Deze ziekte is niet de ziekte waar eigenaren van gezelschapsdieren zich zorgen over hoeven te maken; in plaats daarvan is het een zorg voor Britse langhaarfokkers. In het begin van de 20e eeuw werden geïmporteerde langharige katten gekruist met Britse korthairs om de Britse langhaar te produceren. Als je alleen woont en op zoek bent naar een nieuwe harige vriend, of een nieuw huisdier om aan een gezin toe te voegen, dan is een British Longhair misschien iets voor jou. Ik heb gemerkt dat de Britse langhaar spraakzaam maar stil is, ze komen met je praten en kunnen behoorlijk aandringen als ze iets nodig hebben, maar ze hebben veel zachtere stemmen dan de meeste katten.

Het is een goed idee om met een dierenarts te praten als u niet zeker weet wat het beste voer is om uw kat te voeden of als uw Britse langhaar te veel aankomt en een paar kilo moet afvallen om gezonder te worden. Het is niet onmogelijk om in uw plaatselijke opvangcentrum mogelijk een Britse langhaar te vinden om te adopteren, maar het is waarschijnlijk zeer zeldzaam.