Is Brits langhaar hypoallergeen?

Te vermijden rassen Over het algemeen moeten langharige katten (andere dan de genoemde rassen) en zware schuren verboden zijn voor mensen met een allergie. Dit omvat de Perzische, de Maine Coon, de Britse langhaar en de Noorse boskat. Nee, langharige katten zijn niet hypoallergeen, net zoals geen enkele kat dat echt is. Alle katten produceren Fel d 1-eiwit, het allergeen dat verantwoordelijk is voor kattenallergieën.

Langharige katten kunnen echter minder allergenen in de lucht afgeven, omdat hun lange vacht het eiwit steviger tegen de huid houdt. Dit ras heeft heel veel heerlijke eigenschappen, maar hypoallergeen zijn hoort daar zeker niet bij. Deze verkeerde overtuiging is deels te wijten aan het feit dat ze korter haar hebben, waarvan mensen aannemen dat het op de een of andere manier minder allergeen is dan lang haar. Britse langharen zijn een ander ras dat van je misschienlijst moet worden geschrapt als je vatbaar bent voor allergieën.

Om te beginnen vergt hun vacht veel onderhoud. Ze werpen constant hun vacht af en moeten zeer regelmatig worden verzorgd om te voorkomen dat hun haar gaat matteren. Hierdoor kom je in direct contact met de huidschilfers en het speeksel dat zich op de haarschachten bevindt, wat een allergie kan veroorzaken. Britse langharen zijn geweldige huisdieren en passen goed bij gezinnen, maar niet ten koste van het ziek maken van iemand.

Dit ras veroorzaakt vaker allergische reacties dan verschillende andere rassen, dus het is het beste om het risico niet te nemen. Bovendien, Is British Longhair hypoallergeen?. Dit bedrijf gebruikte British Shorthairs als hun oorspronkelijke fokdier, wat mensen het idee lijkt te hebben gegeven dat Britse kortharen van nature allergiearme katten moeten zijn. Het wordt de British Longhair, British Longhair Variant, British Semi-Longhair en Longhair British genoemd.

Hoewel hun haar korter is dan dat van de Britse langharen of de Perzen, verliezen ze net zoveel. De Britse langhaar is aanhankelijk en vriendelijk, hoewel deze kat, net als de Britse korthaar, de liefde het liefst op een minder fysieke manier toont. De British Longhair is een relatief jong ras dat nog steeds niet door alle fokverenigingen is erkend. Ondanks dat ze een enigszins onafhankelijk karakter hebben, vinden Britse langharige katten het leuk om geaaid en geknuffeld te worden en hebben ze het gezelschap nodig van mensen en andere katten of huisdieren.

Britse langharen moeten dagelijks worden geborsteld vanwege hun vachtlengte, vooral tijdens seizoenswisselingen waarbij de vacht dikker of dunner wordt. Britse langharen zijn goede huiskatten, omdat ze minder actief zijn dan veel rassen en tevreden zijn met een zittend, comfortabel leven. British Longhairs zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen, net als de British Shorthairs. Als je op zoek bent naar een familiekat of toegewijde metgezel om je gezelschap te houden zonder bijzonder behoeftig te zijn, dan is de British Longhair een uitstekende keuze.

De British Longhair is een groot, halflangharig ras van huiskatten, afkomstig uit Groot-Brittannië en is een kruising tussen de Britse korthaar- en Perzische kattenrassen.