Kenmerken van Britse langhaar?

Ze zijn ongelooflijk intelligent, sociaal en aanhankelijk. De British Longhair is een loyaal ras dat van mensen houdt en tolerant is ten opzichte van de meeste omgevingen. Hoewel ze erg sociaal zijn, hebben deze katten ook een onafhankelijke inslag en voelen ze zich vaak prima om hun eigen ding te doen. De persoonlijkheid van de Britse langharige kat of kitten is identiek aan die van de Britse korthaar.

Het zijn heel rustige en vredige katten, die de aanwezigheid van hun baasje waarderen. De British Longhair is ongelooflijk relaxte en een kat die zich kan aanpassen. Sommigen omschrijven ze misschien zelfs als lui. Zoals de meeste jonge dieren zijn ze net zo speels en energiek als kittens, maar ze kalmeren snel naarmate ze ouder worden.

Ze slapen ook graag. Vanwege hun inactieve karakter kunnen Britse langharen relatief snel aankomen, dus het is belangrijk om hun dieet te volgen en de inname te behandelen. Britse langharige katten combineren de kenmerken van Britse kortharen en Perzische katten. Het zijn rustige, egale dieren die in de meeste gevallen ideaal zijn om in huis te houden.

Zoals bij de meeste katten houden ze van aandacht en houden ze van contact met 'hun' mensen, vooral regelmatige aai- en spelsessies. Ze zijn een mix van Brits korthaar en Perzisch en hebben een gemiddelde lichaamsbouw, met een korte nek, een gespierde rug en een brede borst. Wat het klimaat betreft, wordt de Britse langhaar over het algemeen gezien als een kat met aanpassingsvermogen die meestal in de meeste klimaten gelukkig kan leven. Merk ook op dat de British Longhair een aanhankelijke kat is, maar ze vinden het over het algemeen niet leuk om opgehaald of rondgedragen te worden.

Zelfs vandaag de dag weigeren bijna alle grote koepelverenigingen de British Longhair als hun eigen ras te erkennen. Naast het plannen van jaarlijkse bezoeken aan de wellness-dierenarts, moet uw Britse langhaar regelmatig hun nagels laten controleren en trimmen. De jas van British Longhair is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, hoewel blauw de meest populaire kleur is. Britse langharige katten moeten dagelijks worden geborsteld om matvorming te voorkomen, en tijdens het voorjaarsseizoen hebben ze mogelijk meer dan één verzorgingssessie per dag nodig.

Omdat Britse langharen geneigd zijn te veel te eten en een nogal zittende levensstijl hebben, moeten ze elke dag wat beweging krijgen. Tortoiseshell British Longhairs kan ofwel de volledig zwarte en rode tortie zijn of zich manifesteren als verdunde torties met blauwe en bleke crèmes zoals calico-varianten (tortie en wit). Britse langharige katten hebben geen speciale voedingsbehoeften, maar ze hebben de neiging om later in hun leven sedentair te worden en dit leidt soms tot obesitas. Tabby coat Britse langharige katten zijn acceptabel in gevlekte, tikte, klassieke of makreeltabbypatronen.

Qua voedingsbehoeften verschilt de British Longhair niet veel van andere kattenrassen. Het hoofd van de Britse langharige kat past goed bij het ronde lichaam met een grote snuit en een korte neus. De British Longhair heeft een beetje aanmoediging nodig om ervoor te zorgen dat ze actief blijven en voldoende bewegen. Aangezien de Britse langhaar nauw verwant is aan de Britse korthaar, lijken mogelijke kleuren en markeringen sterk op elkaar.

Britse langharen kunnen aan dezelfde ziekten lijden als andere huiskatten, zoals ziekten die verband houden met de mondgezondheid. Net als hun kortharige neef zijn Britse langharen te herkennen aan hun ronde en knuffelige uitstraling.