Kenmerken van Britse langharige katten?

Ze zijn ongelooflijk intelligent, sociaal en aanhankelijk. De British Longhair is een loyaal ras dat van mensen houdt en tolerant is ten opzichte van de meeste omgevingen. Hoewel ze erg sociaal zijn, hebben deze katten ook een onafhankelijke inslag en voelen ze zich vaak prima om hun eigen ding te doen. Ik hou van visstokjes voor zowel Britse korthaar- als Britse langharige katten, beide hebben een nogal heftige prooireactie, wat vaak het enige is dat hun neiging tot luiheid kan overwinnen.

Ik hou ook van die puzzelspeeltjes die activiteit belonen met iets lekkers. De British Longhair is een middelgroot, kort, gespierd kattenras, met een brede borst en een voorliefde voor ontspanning. Onder een indrukwekkende rechte, veerkrachtige en weerbestendige vacht zit een compacte en krachtige kat, met een brede borst, korte, sterke poten en nette ronde poten. De vacht is halflangharig en moet dicht zijn, met getufte voeten en veel vacht op de oren.

Het is ook slim om met uw dierenarts te praten over het starten van een regelmatig tandenpoetsschema dat past bij uw Britse langhaar. Dit kan gewichtsproblemen bij katten veroorzaken, dus het is belangrijk om elke dag mentaal te stimuleren, te motiveren en tijd te besteden aan het spelen met je Britse langhaar. Een vriendelijke, goed getrainde hond en een goed gesocialiseerde Britse langhaar kunnen over het algemeen met elkaar overweg als een huis in brand. De British Longhair heeft dagelijkse verzorging nodig, zelfs als kleine kittens, zodat ze vertrouwd en tevreden zijn met het proces voordat de superdikke vacht ingroeit.

Fysiologisch gezien is de Britse langhaar vatbaar voor overgewicht, en deze neiging wordt versterkt door zijn gebrek aan aantrekkingskracht op lichamelijke activiteit. Deze ziekte is niet de ziekte waar eigenaren van gezelschapsdieren zich zorgen over hoeven te maken; in plaats daarvan is het een zorg voor Britse langhaarfokkers. Britse langharige katten moeten dagelijks worden geborsteld om matvorming te voorkomen, en tijdens het voorjaarsseizoen hebben ze mogelijk meer dan één verzorgingssessie per dag nodig. De British Longhair wordt momenteel niet erkend door de General Council of the Cat Fancy, het belangrijkste kattenregister van het VK, en kan daarom niet worden getoond op GCCF-evenementen.

U kunt ook schuilplaatsen en reddingsdiensten proberen die geschikt zijn voor alle soorten katten, waaronder Britse langharige katten, en bij uw plaatselijke schuilplaats. Deze erfelijke ziekte komt veel voor bij Britse korthairs en Perzen en treft daarom ook Britse langharen omdat ze het gevolg is van de kruising tussen deze twee rassen. Om het verwijderen van de haarballen die uw British Longhair dagelijks binnenkrijgt te vergemakkelijken, kunt u bovendien kiezen voor brokjes die zijn samengesteld voor langharige katten of speciale lekkernijen die de natuurlijke eliminatie van haarballen bevorderen. De British Longhair is een relatief recente variant van de korte, pluche gecoate, ronde Britse korthaar.

Een Brits langharig poesje zal in de eerste paar maanden van haar leven ongeveer iets minder dan een halve kilo per maand aankomen, terwijl een katertje misschien wel meer dan 750 gram per maand aantrekt. Als ik er echt een zou moeten kiezen, zou ik de British Shorthair eerder aanbevelen dan de British Longhair als je allereerste kat.