Welke kleur ogen hebben Britse langharige katten?

De oren van deze katten zijn klein en kort, met een brede basis. En de ogen zijn groot en rond en verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder blauw, groen, diep goud en koper, afhankelijk van de vachtkleur en het patroon. De rode kleur van de Britse katten werd geïntroduceerd door Perzische katten en andere exotische kattenrassen met een rode vachtkleur. Heel vaak hebben deze katten gestreepte vlekken op hun voorhoofd en poten.

De ogen van rode Britse katten zijn rijk oranje van kleur of koper. De kleur van hun neus en voetzolen is rood, baksteenkleurig. Een belangrijk nadeel van Britse katten met een rode kleur is de ongelijkmatige kleurverdeling, dus heel vaak is de punt van de kattenstaart lichter van kleur. Het is buitengewoon moeilijk om een Britse kat te vinden met een zeer stevige en zelfs rode kleur.

Daarom is een klein tabby-patroon volgens de normen toegestaan. Britse langharen hebben grote, ronde ogen die ver uit elkaar staan. Geaccepteerde oogkleuren zijn groen, bruin, koper en blauw bij puntige katten. Deze ziekte is niet de ziekte waar eigenaren van gezelschapsdieren zich zorgen over hoeven te maken; in plaats daarvan is het een zorg voor Britse langhaarfokkers.

De British Longhair is een groot en krachtig gebouwd cobbyras met aanzienlijke botten en stevige spieren. De British Longhair is gemakkelijk te onderhouden, maar heeft baat bij een dagelijkse verzorging om de vacht klitvrij te houden. Sommige Britse langharige katten hebben last van nierpolycystose, een vorm van genetische nierziekte waarbij cysten op de nieren kunnen ontstaan. Britse langharen kunnen gevoelig zijn voor gewichtstoename, en het is belangrijk om de portiegrootte in de gaten te houden en dagelijks te blijven sporten met speltherapie.

De Britse linies waren na de Tweede Wereldoorlog bijna verloren gegaan en fokkers kruisten binnenlandse kortharen met Russische Blues en Perzen om het ras te herstellen en af en toe werden langharige kittens geboren, deze kittens werden aangeduid als Britse korthaarvarianten en verkocht als huisdier. De Britse langhaar is een middelgrote tot grote halflangharige kat die afkomstig is uit Groot-Brittannië en in wezen een Britse korthaar is met een langere vacht. British Longhair zijn langharige katten, dus je moet wel een zekere mate van haaruitval verwachten van dit ras, maar ze werpen niet zoveel af als andere kattenrassen. Soms noemen mensen ze grijze Britse kat, Britse kat van grijze kleur - technisch gezien is het een grijze kleur, maar de juiste definitie is blauw.

Net als de Britse korthaar leeft de Britse langhaar het liefst met de voeten op de grond. Britse langharen zijn tevreden om tijd alleen door te brengen, zolang ze maar een verrijkende omgeving krijgen om ze tussen dutjes door bezig te houden. British Blue-katten zijn ontstaan in de beginjaren van het ras toen Britse korthaarkatten opzettelijk werden gekoppeld aan Russian Blue katten in de hoop een variëteit van het Britse korthaarras te creëren met de blauwgrijze vacht van de Russian Blue. Britse langharige katten hebben geen speciale voedingsbehoeften, maar ze hebben de neiging om later in hun leven sedentair te worden en dit leidt soms tot obesitas.

Sommige mensen vermoeden meteen dat ze misschien geen raszuivere Britse korthaar in hun handen hebben — dat hun kitten een mix kan zijn van Britse korthaar en een ander soort kat, zoals een Russian Blue of een Ragdoll. Een volgroeide Britse langharige kat kan tussen de 8 en 18 pond of meer wegen en in lengte variëren van ongeveer 11 tot 14 centimeter lang.