Werpt Brits langhaar veel af?

Britse langharige katten werpen licht af in vergelijking met andere langharige rassen, maar ze hebben wel een dikke ondervacht. British Longhair zijn langharige katten, dus je moet wel een zekere mate van haaruitval verwachten van dit ras, maar ze werpen niet zoveel af als andere kattenrassen. Waarom verliest mijn Britse korthaar zo veel? Zware verharding is normaal voor dit ras. In het voorjaar, wanneer de winterjas van uw kat ruit, kan er extra haaruitval optreden en deze wordt vervangen door een lichtere vacht die geschikt is voor warmer weer.

Katten kunnen ook meer haar verliezen als gevolg van stress, voedingstekorten, huidaandoeningen of slechte gezondheid. Verhoog de frequentie van uw poetsbeurt tijdens seizoenen waarin uw huisdier meer dan normaal poets. Het borstelen helpt klitten en matvorming te voorkomen en tegelijkertijd de huid en vacht in de gezondste conditie te houden. Bovendien kan deze eenvoudige routine ook helpen om losse haren te verwijderen die anders overal in huis en kleding terecht zouden komen.

Omdat borstelen kan helpen om haarballen te voorkomen en helpt bij het tegengaan van overtollig haarverlies, kan het voordelen opleveren voor zowel u als uw kat. Een verzorgingsplan hebben voor een Amerikaanse korthaar is best verstandig, want deze kat werpt een matige hoeveelheid af. Dat betekent dat er bont zal worden afgeworpen. Helaas hebben deze schoonheden de neiging om strooiselresten aan hun vacht te laten kleven.

Nogmaals, verzorging helpt uw huisdier dit probleem te voorkomen. Onthoud dat hoe minder mat er in de vacht zit, hoe minder haren er in de kattenbak zullen wegslepen. Sommige eigenaren knippen zelfs de staart of onderkant van hun kat af om deze uit de weg te houden. Deze ziekte is niet de ziekte waar eigenaren van gezelschapsdieren zich zorgen over hoeven te maken; in plaats daarvan is het een zorg voor Britse langhaarfokkers.

Op dat moment zou het gewoon een kwestie zijn van een gerenommeerde fokker of een Britse langhaar vinden om er een in uw familie te brengen. De heerlijk dichte vacht van de Britse korthaar is een wonder om te zien en heerlijk om aan te raken en te aaien; het is dik, pluche en mede verantwoordelijk voor de bijnaam „teddybeer” van de Britse korthaar. Omdat Britse langharen graag ontspannen en van nature minder actief zijn dan veel andere kattenrassen, hebben ze misschien wat aanmoediging nodig om te spelen. Maar als je contact hebt gehad met de rassen die tot de British Longhair hebben geleid, en je hebt echt genoten van het gezelschap van die katten, dan is een British Longhair misschien de perfecte combinatie van beide.

Britse langharige katten moeten dagelijks worden geborsteld om matvorming te voorkomen, en tijdens het voorjaarsseizoen hebben ze mogelijk meer dan één verzorgingssessie per dag nodig. Deze erfelijke ziekte komt veel voor bij Britse korthairs en Perzen en treft daarom ook Britse langharen omdat ze het gevolg is van de kruising tussen deze twee rassen. De British Longhair is een langharige kat die tijdens de verzorging allergenen van het speeksel naar zijn vacht overbrengt. Een volgroeide Britse langharige kat kan tussen de 8 en 18 pond of meer wegen en in lengte variëren van ongeveer 11 tot 14 centimeter lang.

Naast het overwegen om iets aan je kattenfamilie toe te voegen, kun je je British Longhair ook veel speelgoed geven om mee te spelen (zorg er wel voor dat het speelgoed veilig is om in je eentje te spelen). Tussen 1914 en 1918 begonnen kattenliefhebbers Britse korthaarkatten te kruisen met Perzen, waardoor het Britse langhaarras ontstond, dat alle unieke vachtkenmerken van een Perziër en het temperament van een Britse korthaar liet zien. De British Longhair is een relatief nieuw ras, dat rechtstreeks afstamt van de Britse korthaarkat. Om een Britse langhaar er geweldig uit te laten zien, moet je je kat minstens wekelijks borstelen met een borstel, maar je hoeft je niet echt zorgen te maken over het daadwerkelijk wassen van je kat, want dat regelt hij zelf.

Je kleding, dekens en banken worden bedekt met kattenharen van een Britse langharige kat, tenzij je erin slaagt om te vergieten. Sommige Britse langharige katten hebben last van nierpolycystose, een vorm van genetische nierziekte waarbij cysten op de nieren kunnen ontstaan.