Zijn Britse langharen aanhankelijk?

De Britse langhaar bestaat technisch gezien al eeuwen, maar is pas sinds kort erkend als zijn eigen ras. Deze schattige katten zijn aanhankelijk, loyaal en niet veeleisend. De Britse Longhair houdt ervan om te spelen en genegenheid te tonen voor hun mensen. Net als de Britse korthaar hebben Britse langharige katten een aangenaam temperament en zijn ze aanhankelijk en gemakkelijk in de omgang.

Britse langharige katten zijn zachtaardig, vriendelijk en intelligent. Ze houden van menselijk gezelschap, maar ze zijn niet veeleisend en wachten graag tot je ze overspoelt met genegenheid in plaats van het van je te eisen. De British Longhair is een kat van gemengd ras — een kruising tussen de Britse korthaar- en Perzische kattenrassen. Vriendelijk, onafhankelijk en aanhankelijk, hebben deze katten enkele van de beste eigenschappen geërfd van hun beide ouderrassen.

Fysiologisch gezien is de Britse langhaar vatbaar voor overgewicht, en deze neiging wordt versterkt door zijn gebrek aan aantrekkingskracht op lichamelijke activiteit. Als je tot nu toe gefascineerd bent door het geluid van het Britse langhaarras, dan is de volgende stap om onderzoek te doen naar fokkers in jouw omgeving. Dus als u bekend bent met een of beide, de Britse korthaar en het Perzisch, kunt u een goed idee krijgen van hoe een Britse langharige kat eruitziet qua uiterlijk en persoonlijkheid. Hoewel de Britse langhaar lang werd overschaduwd door hun kortharige neven en nichten, worden ze nu zowel gewaardeerd om hun zeldzaamheid als om hun zijdeachtige uiterlijk.

U kunt ook schuilplaatsen en reddingsdiensten proberen die geschikt zijn voor alle soorten katten, waaronder Britse langharige katten, en bij uw plaatselijke schuilplaats. Sommige Britse langharige katten hebben last van nierpolycystose, een vorm van genetische nierziekte waarbij cysten op de nieren kunnen ontstaan. De British Longhair heeft een beetje aanmoediging nodig om ervoor te zorgen dat ze actief blijven en voldoende bewegen. Deze ziekte is niet de ziekte waar eigenaren van gezelschapsdieren zich zorgen over hoeven te maken; in plaats daarvan is het een zorg voor Britse langhaarfokkers.

Zie de Britse langhaar als een kattenras waar je wat tijd en moeite in moet investeren als je in de buurt bent om het beste uit ze te halen. De British Longhair is een relatief nieuw ras, dat rechtstreeks afstamt van de Britse korthaarkat. De erfelijke ziektes waaraan de British Longhair kan lijden, laten zien hoe belangrijk het is om een gerenommeerde fokker te kiezen. Britse langharen worden over het algemeen beschouwd als gezonde katten; hoewel het belangrijk is om regelmatig wellnessbezoeken te plannen bij de dierenarts van uw kat.

De jas van British Longhair is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, hoewel blauw de meest populaire kleur is. Britse langharen kunnen aan dezelfde ziekten lijden als andere huiskatten, zoals ziekten die verband houden met de mondgezondheid. Om het verwijderen van de haarballen die uw British Longhair dagelijks binnenkrijgt te vergemakkelijken, kunt u bovendien kiezen voor brokjes die zijn samengesteld voor langharige katten of speciale lekkernijen die de natuurlijke eliminatie van haarballen bevorderen. Zoals de naam al doet vermoeden, is de British Longhair een langharige kat wiens luxe vacht dagelijks moet worden geborsteld.