Zijn Britse langharen vriendelijk?

De Britse langhaar is aanhankelijk en vriendelijk, hoewel deze kat, net als de Britse korthaar, de liefde het liefst op een minder fysieke manier toont. Je Britse langhaar is geneigd om je door het huis te volgen, je routine te leren en op je te wachten als je thuiskomt. Maar deze liefhebbende katten zijn veel meer dan alleen metgezellen op de bank. Ze zijn ongelooflijk intelligent, sociaal en aanhankelijk.

Het Britse langhaar is een loyaal ras dat van mensen houdt en tolerant is ten opzichte van de meeste omgevingen. De British Longhair is nauw verwant aan de Britse korthaar in termen van hun gedeelde geschiedenis. Beide rassen voldoen immers aan dezelfde norm en het enige echte verschil is de lange, zachte vacht van de Britse langhaar, die is ontstaan door kruisingen met Perzische katten. British Longhair zijn langharige katten, dus je moet wel een zekere mate van haaruitval verwachten van dit ras, maar ze werpen niet zoveel af als andere kattenrassen.

Omdat Britse langharen zo vriendelijk zijn, zijn ze uitstekende huisdieren. Ze knuffelen graag op de bank of in bed, maar vinden het niet echt leuk om opgepakt en vastgehouden te worden. Als er jonge kinderen bij u thuis zijn, is het essentieel om ze dit te leren. Deze katten hebben een vriendelijk, evenwichtig en vredig karakter waardoor ze goed met het hele huishouden overweg kunnen.

De British Longhair is een kat van gemengd ras — een kruising tussen de Britse korthaar- en Perzische kattenrassen. Vriendelijk, onafhankelijk en aanhankelijk, hebben deze katten enkele van de beste eigenschappen geërfd van hun beide ouderrassen. Met een Britse langharige kat in huis is er altijd een vriendelijk gezicht om je thuis te verwelkomen, maar ze zullen niet al te veeleisend zijn om je aandacht te zoeken. Aanvankelijk leek de lange vacht toevallig en werden langharige Britse korthaarkatten beschouwd als een ongewenst 'bijproduct' en als verzamelaarsras, en werden daarom uitgesloten van de fokkerij.

Het is misschien moeilijk om een rasspecifieke redding te vinden voor Britse langharige katten, omdat ze van een gemengd ras zijn. Wat het klimaat betreft, wordt de Britse langhaar over het algemeen gezien als een kat met aanpassingsvermogen die meestal in de meeste klimaten gelukkig kan leven. De British Longhair is ontstaan door de Britse korthaar te kruisen met langharige rassen zoals de Perzische en Turkse Angora. Het ontstaan van dit ras gaat terug tot 1914, toen Britse korthaarkatten werden gekruist met Perzische katten in een poging een langharige variant van de Britse korthaar te creëren.

Als jong ras is er meestal een grote verscheidenheid aan maten, gewichten en vachtlengtes onder Britse langharige katten. Afhankelijk van het ras kan de Britse langhaar echter groter of kleiner zijn, waarbij ook de werkelijke lengte van de vacht varieert. Hoewel een leisteenblauwe jas een van de klassieke kleuren is waarin je de Britse langharige kat ziet, zijn ze ook verkrijgbaar in een regenboog van andere tinten. Het wordt de British Longhair, British Longhair Variant, British Semi-Longhair en Longhair British genoemd.

Britse langharige katten hebben misschien wat overredingskracht nodig in de vorm van snoepjes, maar sommigen van hen zullen graag een paar trucjes leren. Samen met zijn grote, donkere ronde ogen en pluche vacht ziet de British Longhair eruit als een teddybeer. Een volgroeide Britse langharige kat kan tussen de 8 en 18 pond of meer wegen en in lengte variëren van ongeveer 11 tot 14 centimeter lang. Omdat de vacht van de Britse langhaar korter is dan die van de Perzische kat, wordt deze geclassificeerd als 'halflang'.