Zijn Britse langharige katten vriendelijk?

Door hun zachte, gemakkelijke houding zijn ze geduldige en liefhebbende huisdieren voor gezinnen met jonge kinderen en frequente gasten. Deze vriendelijke katten zijn sociaal en kunnen zich aanpassen aan veranderingen, tolereren nieuwsgierige peuters en luidruchtige etentjes. Britse langharige katten kunnen nogal wat kleuren hebben. Rustig, flexibel en vriendelijk, deze katten houden van hun gezin, maar vinden het niet erg om tijd alleen door te brengen.

Dit is het perfecte ras voor kattenliefhebbers die graag hun leven met een kat willen delen, maar niet veel tijd hebben om elke dag samen door te brengen. De Britse langharige kat staat bekend als vriendelijk en aanhankelijk voor zijn mensen, maar tegelijkertijd zijn ze niet overdreven behoeftig. Ze genieten van het gezelschap van mensen en andere huisdieren, maar ze vinden het ook prima om overdag alleen gelaten te worden. Ze staan ook bekend om hun vocaliteit en houden van „praten” om te communiceren.

Ze zijn een halflangharig ras met een dichte, donzige vacht en een aantrekkelijk cobby-configuratie. De Britse langhaar is aanhankelijk en vriendelijk, hoewel deze kat, net als de Britse korthaar, de liefde het liefst op een minder fysieke manier toont. Je Britse langhaar is geneigd om je door het huis te volgen, je routine te leren en op je te wachten als je thuiskomt. De rondetijd en knuffels zijn misschien beperkt, maar je krijgt eindeloos gezelschap en liefde.

Een voorbehoud is dat deze katten helaas last kunnen hebben van enkele van de gezondheidsproblemen die katten met Perzische afkomst vaak treffen. Britse langharige katten zijn zachtaardig, vriendelijk en intelligent. Ze houden van menselijk gezelschap, maar ze zijn niet veeleisend en wachten graag tot je ze overspoelt met genegenheid in plaats van het van je te eisen. De British Longhair is makkelijk in de omgang, is altijd vredig en toont geen agressiviteit.

Het is daarom een zeer geschikte kat voor een gezin met jonge kinderen. Houd er echter rekening mee dat je altijd voorzichtig moet zijn als een kind met een kat speelt. De kleine mens moet leren zijn viervoeter te respecteren en zijn lichaamstaal te analyseren om te weten wanneer hij hem met rust moet laten. Het bedrijf van de British Longhair is ook erg populair bij ouderen.

Britse langharige katten combineren de kenmerken van Britse kortharen en Perzische katten. Het zijn rustige, egale dieren die in de meeste gevallen ideaal zijn om in huis te houden. Zoals bij de meeste katten houden ze van aandacht en houden ze van contact met 'hun' mensen, vooral regelmatige strijk- en spelsessies. Britse langharige katten zijn ontspannen en gemakkelijk te verzorgen op dagelijkse basis, maar dat betekent niet dat u niet goed moet overwegen of u en uw gezin gedurende hun hele leven in de behoeften van uw nieuwe kat kunnen voorzien.

Britse langharen kunnen aan dezelfde ziekten lijden als andere huiskatten, zoals ziekten die verband houden met mondgezondheid. Net als de Britse korthaar is de Britse langhaar enigszins vatbaar voor hemofilie en hypertrofische cardiomyopathie. Deze ziekte is niet de ziekte waar eigenaren van gezelschapsdieren zich zorgen over hoeven te maken; in plaats daarvan is het een zorg voor Britse langhaarfokkers. De British Longhair is ontstaan door de Britse korthaar te kruisen met langharige rassen zoals de Perzische en Turkse Angora.

Alle kittens zijn ongelooflijk schattig, en hoewel de Britse langhaar een vrij relaxte soort is, moet je er toch 100% zeker van zijn dat jij en je gezin aan hun behoeften kunnen voldoen. Ik heb gemerkt dat de Britse langhaar spraakzaam maar stil is, ze komen met je praten en kunnen behoorlijk aandringen als ze iets nodig hebben, maar ze hebben veel zachtere stemmen dan de meeste katten. Qua voedingsbehoeften verschilt de British Longhair niet veel van andere kattenrassen. British Longhair zijn langharige katten, dus je moet wel een zekere mate van haaruitval verwachten van dit ras, maar ze werpen niet zoveel af als andere kattenrassen.

Britse langharige katten hebben misschien wat overredingskracht nodig in de vorm van snoepjes, maar sommigen van hen zullen graag een paar trucjes leren. Net als de Britse korthaar leeft de Britse langhaar het liefst met de voeten op de grond. Beide rassen voldoen immers aan dezelfde norm en het enige echte verschil is de lange, zachte vacht van de Britse langhaar, die is ontstaan door kruisingen met Perzische katten. Met een Britse langharige kat in huis is er altijd een vriendelijk gezicht om je thuis te verwelkomen, maar ze zullen niet al te veeleisend zijn om je aandacht te zoeken.

Deze erfelijke ziekte komt veel voor bij Britse korthairs en Perzen en treft daarom ook Britse langharen omdat ze het gevolg is van de kruising tussen deze twee rassen. De erfelijke ziektes waaraan de Britse langhaar kan lijden, laten zien hoe belangrijk het is om een gerenommeerde fokker te kiezen. De British Longhair is een relatief nieuw ras, dat rechtstreeks afstamt van de Britse korthaarkat. .