Hoeveel kost een Britse langharige kat?

Britse langharige katten zijn meestal middelgroot. Een volgroeide Britse langharige kat kan tussen de 8 en 18 pond of meer wegen en in lengte variëren van ongeveer 11 tot 14 centimeter lang. De Britse korthaar en de Britse langhaar zijn beide prachtige dieren, vooral als je op zoek bent naar een eerste kat. Ze moeten je in staat stellen om kennis te maken met de ouders van het Britse langharige kitten dat je gaat adopteren en te zien waar de katten worden gehouden.

Het wordt de British Longhair, British Longhair Variant, British Semi-Longhair en Longhair British genoemd. De British Longhair is identiek aan de Britse korthaar op de vacht na en staat in de Verenigde Staten bekend als de Lowlander. Britse langharen zijn gemakkelijk te verzorgen en hun vacht moet elke week worden geborsteld om klitten te voorkomen en dode haren te verwijderen. British Longhairs zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen, net als de British Shorthairs.

Terwijl de Britse langharige kat voor het eerst werd geïntroduceerd in het begin van de 20e eeuw, werd deze pas onlangs erkend als zijn ras. De Britse langhaar kan gevoelig zijn voor neonatale iso-erytrolyse, wat kan optreden wanneer een mannetje uit bloedgroep A paren met een poes uit bloedgroep B. Ondanks dat ze een enigszins onafhankelijk karakter hebben, houden Britse langharige katten er echter van om geaaid en geknuffeld te worden, en ze hebben het gezelschap nodig van mensen en andere katten of huisdieren. Deze ziekte is niet de ziekte waar eigenaren van gezelschapsdieren zich zorgen over hoeven te maken; in plaats daarvan is het een zorg voor Britse langhaarfokkers.

Als ik er echt een zou moeten kiezen, zou ik de British Shorthair eerder aanbevelen dan de British Longhair als je allereerste kat. Als je op zoek bent naar een familiekat of toegewijde metgezel om je gezelschap te houden zonder bijzonder behoeftig te zijn, dan is de British Longhair een uitstekende keuze. De Britse langhaar is aanhankelijk en vriendelijk, hoewel deze kat, net als de Britse korthaar, de liefde het liefst op een minder fysieke manier toont. Merk ook op dat de registratie voor dit ras niet consistent is tussen organisaties; de naam die door de ene autoriteit voor de Britse langhaar wordt gebruikt, kan verwijzen naar een heel andere kat wanneer deze door een andere autoriteit wordt gebruikt.

De British Longhair is een relatief jong ras dat nog steeds niet door alle fokverenigingen is erkend.