Zijn Britse langharige katten knuffelig?

Als je op zoek bent naar een vriendelijke, knuffelige metgezel die veel verschillende levensstijlen en woonruimtes aankan, dan is de British Longhair een geweldige keuze. Deze relaxte kat is zeer geschikt voor het gezinsleven, veelvuldig reizen en de meeste andere leefsituaties, zolang ze maar voldoende liefde en zorg krijgen. De Britse langharige kat staat erom bekend vriendelijk en aanhankelijk te zijn voor zijn mensen, maar tegelijkertijd zijn ze niet al te behoeftig. Ze genieten van het gezelschap van mensen en andere huisdieren, maar ze vinden het ook prima om overdag alleen gelaten te worden.

Ze staan ook bekend om hun vocaliteit en houden van „praten” om te communiceren. Een mannelijke Britse langharige kat is iets groter dan het vrouwtje en zwaarder om te dragen. Hij is ook meestal vrolijker en knuffeliger dan vrouwtjes, zoals gemeld door de meeste eigenaren van dit kattenras. De persoonlijkheid van de Britse langharige kat of kitten is identiek aan die van de Britse korthaar.

Het zijn heel rustige en vredige katten, die de aanwezigheid van hun baasje waarderen. Britse langharige katten zijn zachtaardig, vriendelijk en intelligent. Ze houden van menselijk gezelschap, maar ze zijn niet veeleisend en wachten graag tot je ze overspoelt met genegenheid in plaats van het van je te eisen. British Longhair zijn langharige katten, dus je moet wel een zekere mate van haaruitval verwachten van dit ras, maar ze werpen niet zoveel af als andere kattenrassen.

De British Longhair heeft een beetje aanmoediging nodig om ervoor te zorgen dat ze actief blijven en voldoende bewegen. De Britse langhaar is bijzonder gevoelig voor neonatale iso-erytrolyse, die optreedt wanneer een poes uit bloedgroep B paren met een mannetje uit bloedgroep A. Deze vriendelijke en aanhankelijke katten lijken erg op de Britse korthaar, afgezien van het feit dat ze een prachtige langharige vacht hebben. Merk ook op dat de British Longhair een aanhankelijke kat is, maar ze vinden het over het algemeen niet leuk om opgehaald of rondgedragen te worden.

De TICA-rasstandaard omvat ze als de British Shorthair in één categorie, de British Breed Group. Lang genegeerd, verborgen en zelfs ontkend, dook de Britse langhaar uiteindelijk op als een op zichzelf staand ras, naast zijn kortharige neef, de Britse korthaar. Omdat Britse langharen geneigd zijn te veel te eten en een nogal zittende levensstijl hebben, moeten ze elke dag wat beweging krijgen. Wat het klimaat betreft, wordt de Britse langhaar over het algemeen gezien als een kat met aanpassingsvermogen die meestal in de meeste klimaten gelukkig kan leven.

Vanwege hun inactieve karakter kunnen Britse langharen relatief snel aankomen, dus het is belangrijk om hun dieet te volgen en de inname te behandelen. Het Britse langhaar ontwikkelt ook vaak een aandoening van de hartspier die hypertrofische cardiomyopathie (HCM) wordt genoemd. Britse langharen kunnen aan dezelfde ziekten lijden als andere huiskatten, zoals ziekten die verband houden met de mondgezondheid. Het ontstaan van dit ras gaat terug tot 1914, toen Britse korthaarkatten werden gekruist met Perzische katten in een poging een langharige variant van de Britse korthaar te creëren.

Hoewel de Britse langhaar lang werd overschaduwd door hun kortharige neven en nichten, worden ze nu zowel gewaardeerd om hun zeldzaamheid als om hun zijdeachtige uiterlijk. Zie de Britse langhaar als een kattenras waar je wat tijd en moeite in moet investeren als je in de buurt bent om het beste uit ze te halen. Het is niet onmogelijk om in uw plaatselijke opvangcentrum mogelijk een Britse langhaar te vinden om te adopteren, maar het is waarschijnlijk zeer zeldzaam. Je kunt een speelgoedmuis aan een touwtje gebruiken dat je snel kunt bewegen, zodat je Britse langhaar hem kan proberen te vangen.