Hoe groot is een Britse langharige kat?

Britse langharige katten zijn meestal middelgroot. Een volgroeide Britse langharige kat kan tussen de 8 en 18 pond of meer wegen en in lengte variëren van waar dan ook. Een volgroeide Britse langharige kat kan tussen de 8 en 18 pond of meer wegen en in lengte variëren van ongeveer 11 tot 14 centimeter lang. De Britse langharige kat is middelgroot tot groot, heeft een robuust lichaam en een gespierd uiterlijk.

De poten zijn middelgroot tot kort en hun poten zijn rond. De Britse langharige kat staat erom bekend vriendelijk en aanhankelijk te zijn voor zijn mensen, maar tegelijkertijd zijn ze niet al te behoeftig. Ze genieten van het gezelschap van mensen en andere huisdieren, maar ze vinden het ook prima om overdag alleen gelaten te worden. Ze staan ook bekend om hun vocaliteit en houden van „praten” om te communiceren.

Ik hou van visstokjes voor zowel Britse korthaar- als Britse langharige katten, beide hebben een nogal heftige prooireactie, wat vaak het enige is dat hun neiging tot luiheid kan overwinnen. Ik hou ook van die puzzelspeeltjes die activiteit belonen met iets lekkers. Een vriendelijke, goed getrainde hond en een goed gesocialiseerde Britse langhaar kunnen over het algemeen met elkaar overweg als een huis in brand. Na de Eerste Wereldoorlog daalde het aantal Britse korthairs door een groeiende Britse desinteresse, en fokkers hadden geen andere keuze dan kruisingen te doen om het ras te redden.

Als je alleen woont en op zoek bent naar een nieuwe harige vriend, of een nieuw huisdier om aan een gezin toe te voegen, dan is een British Longhair misschien iets voor jou. Terwijl de Britse langharige kat voor het eerst werd geïntroduceerd in het begin van de 20e eeuw, werd deze pas onlangs erkend als zijn ras. De British Longhair past zich goed aan en kan goed overweg met andere dieren, maar houdt het niet altijd op prijs om vastgehouden te worden. Merk ook op dat de registratie voor dit ras niet consistent is tussen organisaties; de naam die door de ene autoriteit voor de Britse langhaar wordt gebruikt, kan verwijzen naar een heel andere kat wanneer deze door een andere autoriteit wordt gebruikt.

De British Longhair is nu door sommige fokverenigingen erkend als een eigen, onafhankelijk ras. Zoals bij elk ras moeten honden en Britse langharen voorzichtig worden geïntroduceerd; honden moeten ook goed worden opgeleid, zodat ze de kat niet achterna zitten en haar niet op andere manieren lastig vallen. Net als de Britse korthaar heeft ook de Britse langhaar de neiging om op latere leeftijd overdreven zittend te worden en kan het gewichtsproblemen krijgen als ze niet voorzichtig worden gevoed. Net als de Britse korthaar is de Britse langhaar enigszins vatbaar voor hemofilie en hypertrofische cardiomyopathie.

Het adopteren van een reeds volgroeide Britse langhaar zal veel goedkoper zijn dan het kopen van een longhair bij fokkers. British Longhair zijn langharige katten, dus je moet wel een zekere mate van haaruitval verwachten van dit ras, maar ze werpen niet zoveel af als andere kattenrassen. De British Longhair wordt momenteel niet erkend door de General Council of the Cat Fancy, het belangrijkste kattenregister van het VK, en kan daarom niet worden getoond op GCCF-evenementen. Vanwege hun inactieve karakter kunnen Britse langharen relatief snel aankomen, dus het is belangrijk om hun dieet te volgen en de inname te behandelen.

Net als de Britse korthaar leeft de Britse langhaar het liefst met de voeten op de grond. Hoewel er nog veel wordt geleerd over het Britse langhaarras, zijn enkele interessante feiten bekend.