Zijn Britse langharige katten gezond?

Britse langharige katten zijn niet vatbaarder voor ziekten dan andere katten, maar ze hebben wel eens gezondheidsproblemen. Dit ras heeft een verwachte levensduur van 15—17 jaar. Britse langharen zijn over het algemeen gezonde katten. Ze kunnen echter ziekten krijgen die identiek zijn aan die van hun kortharige neven en nichten.

Obesitas is ook een bedreiging aangezien deze kat het liefst binnen woont. De beste oplossing is om je kat regelmatig te bewegen door met hem te spelen. Het is een halflangharig ras met een dichte, donzige vacht en een aantrekkelijk cobistische configuratie. De Britse langhaar is aanhankelijk en vriendelijk, hoewel deze kat, net als de Britse korthaar, de liefde het liefst op een minder fysieke manier toont.

Je Britse langhaar is geneigd om je door het huis te volgen, je routine te leren en op je te wachten als je thuiskomt. De rondetijd en knuffels zijn misschien beperkt, maar je krijgt eindeloos gezelschap en liefde. Een voorbehoud is dat deze katten helaas last kunnen hebben van enkele gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij katten met Perzische afkomst. Net als de Britse korthaar hebben Britse langharige katten een aangenaam temperament en zijn ze aanhankelijk en gemakkelijk in de omgang.

De British Longhair is een middelgroot, kort, gespierd kattenras, met een brede borst en een voorliefde voor ontspanning. Onder een indrukwekkende rechte, veerkrachtige en weerbestendige vacht zit een compacte en krachtige kat, met een brede borst, korte, sterke poten en nette ronde poten. De vacht is halflangharig en moet dicht zijn, met getufte voeten en veel vacht op de oren. Hoewel de British Longhair krachtig en gespierd is, staan ze niet bekend als bijzonder actief.

Dus als u bekend bent met een of beide, de Britse korthaar en het Perzisch, kunt u een goed idee krijgen van hoe een Britse langharige kat eruitziet qua uiterlijk en persoonlijkheid. Ik heb gemerkt dat de Britse langhaar spraakzaam maar stil is, ze komen met je praten en kunnen behoorlijk aandringen als ze iets nodig hebben, maar ze hebben veel zachtere stemmen dan de meeste katten. Net als de Britse korthaar heeft ook de Britse langhaar de neiging om op latere leeftijd overdreven zittend te worden en kan het gewichtsproblemen krijgen als ze niet voorzichtig worden gevoed. Als ik er echt een zou moeten kiezen, zou ik de British Shorthair eerder aanbevelen dan de British Longhair als je allereerste kat.

Het hoofd van de Britse langharige kat past goed bij het ronde lichaam met een grote snuit en een korte neus. De Britse langhaar is geen kat die graag wordt opgepakt en rondgedragen, omdat ze zwaar zijn en zich dus gemakkelijk onzeker kunnen voelen. Zoals bij alle katten profiteren Britse langharen van regelmatige vaccinatie, bestrijding van parasieten en een jaarlijkse veterinaire gezondheidscontrole. Een Brits langharig poesje zal in de eerste paar maanden van haar leven ongeveer iets minder dan een halve kilo per maand aankomen, terwijl een katertje misschien wel meer dan 750 gram per maand aantrekt.

Houd er rekening mee dat hoewel de GCCF dit ras nog niet herkent, mensen die Britse langharen fokken vaak ook andere katten fokken en dus mogelijk een GCCF-registratie hebben die je kunt achtervolgen. De Britse langharige kat heeft dezelfde pluche uitstraling en is net zo elegant als zijn neef de British Shorthair, met als belangrijkste verschil dat zijn extreem zijdeachtige vacht halflang is. Op dat moment zou het gewoon een kwestie zijn van een gerenommeerde fokker of een Britse langhaar vinden om er een in uw familie te brengen. De Britse langhaar is in wezen de Britse korthaar met een langere vacht, maar wordt beschouwd als een nieuwer ras.

Naast het overwegen om iets aan je kattenfamilie toe te voegen, kun je je British Longhair ook veel speelgoed geven om mee te spelen (zorg er wel voor dat het speelgoed veilig is om in je eentje te spelen). De Britse korthaar en de Britse langhaar zijn beide prachtige dieren, vooral als je op zoek bent naar een eerste kat.