Werpen Britse langharige katten af?

Ze kunnen ook een tweekleurig, aangevinkt of kleurpuntpatroon hebben. Britse langharige katten werpen licht af in vergelijking met andere langharige rassen, maar ze hebben wel een dikke ondervacht. Een British Longhair is een halflangharige kat, dus hun baasjes moeten blijven verzorgen. Hun langere vacht heeft baat bij dagelijks kammen.

Dit moet gedaan worden met een borstelborstel. Hun dikke ondervacht zal twee keer per jaar zwaar afvallen. In de voorjaarsruiperiode verliezen ze vaak een behoorlijk deel van de vacht. Dit betekent dat het het beste is om uw kat te laten wennen aan regelmatige verzorgingssessies, zodat ze vredig en aangenaam zullen zijn als ze langskomen.

Britse langharige katten combineren de kenmerken van Britse kortharen en Perzische katten. Het zijn rustige, egale dieren die in de meeste gevallen ideaal zijn om in huis te houden. Zoals bij de meeste katten houden ze van aandacht en houden ze van contact met 'hun' mensen, vooral regelmatige aai- en spelsessies. Het adopteren van een reeds volgroeide Britse langhaar zal veel goedkoper zijn dan het kopen van een longhair bij fokkers.

Hoewel de British Longhair krachtig en gespierd is, staan ze niet bekend als bijzonder actief. Alle kittens zijn ongelooflijk schattig, en hoewel de Britse langhaar een vrij relaxte soort is, moet je er toch 100% zeker van zijn dat jij en je familie aan hun behoeften kunnen voldoen. Terwijl de Britse langharige kat voor het eerst werd geïntroduceerd in het begin van de 20e eeuw, werd deze pas onlangs erkend als zijn ras. Omdat de vacht van de Britse langhaar korter is dan die van de Perzische kat, wordt deze geclassificeerd als 'halflang'.

Vanwege hun inactieve karakter kunnen Britse langharen relatief snel aankomen, dus het is belangrijk om hun dieet te volgen en de inname te behandelen. Als je erover denkt om een aanhankelijke kat mee naar huis te nemen, lees dan verder om erachter te komen of een Britse langhaar geschikt is voor jou. Het is niet onmogelijk om in uw plaatselijke opvangcentrum mogelijk een Britse langhaar te vinden om te adopteren, maar het is waarschijnlijk zeer zeldzaam. De British Longhair is nu door sommige fokverenigingen erkend als een eigen, onafhankelijk ras.

Omdat Britse langharen graag ontspannen en van nature minder actief zijn dan veel andere kattenrassen, hebben ze misschien wat aanmoediging nodig om te spelen. Als je tot nu toe gefascineerd bent door het geluid van het Britse langhaarras, dan is de volgende stap om onderzoek te doen naar fokkers in jouw omgeving. Deze ziekte is niet de ziekte waar eigenaren van gezelschapsdieren zich zorgen over hoeven te maken; in plaats daarvan is het een zorg voor Britse langhaarfokkers. Misschien moet je Britse langhaar aanmoedigen om meer te bewegen dan ze zouden willen, omdat ze anders het risico lopen zwaarlijvig te worden.

De Britse langharige kat heeft dezelfde pluche uitstraling en is net zo elegant als zijn neef de British Shorthair, met als belangrijkste verschil dat zijn extreem zijdeachtige vacht halflang is. Britse langharige katten zijn dagelijks relaxt en gemakkelijk te verzorgen, maar dat betekent niet dat u niet goed moet overwegen of u en uw gezin gedurende hun hele leven in de behoeften van uw nieuwe kat kunnen voorzien. De Britse langharige kat staat erom bekend vriendelijk en aanhankelijk te zijn voor zijn mensen, maar tegelijkertijd zijn ze niet al te behoeftig.