Britse langharige eigenschappen?

Ze zijn ongelooflijk intelligent, sociaal en aanhankelijk. De British Longhair is een loyaal ras dat van mensen houdt en tolerant is ten opzichte van de meeste omgevingen. Hoewel ze erg sociaal zijn, hebben deze katten ook een onafhankelijke inslag en voelen ze zich vaak prima om hun eigen ding te doen. De British Longhair is ongelooflijk relaxte en een kat die zich kan aanpassen.

Sommigen omschrijven ze misschien zelfs als lui. Zoals de meeste jonge dieren zijn ze net zo speels en energiek als kittens, maar ze kalmeren snel naarmate ze ouder worden. Ze slapen ook graag. Vanwege hun inactieve karakter kunnen Britse langharen relatief snel aankomen, dus het is belangrijk om hun dieet te volgen en de inname te behandelen.

Ze zijn een mix van Brits korthaar en Perzisch en hebben een gemiddelde lichaamsbouw, met een korte nek, een gespierde rug en een brede borst. Een volgroeide Britse langharige kat kan tussen de 8 en 18 pond of meer wegen en in lengte variëren van ongeveer 11 tot 14 centimeter lang. Net als hun kortharige neef zijn Britse langharen te herkennen aan hun ronde en knuffelige uitstraling. Omdat Britse langharen graag ontspannen en van nature minder actief zijn dan veel andere kattenrassen, hebben ze misschien wat aanmoediging nodig om te spelen.

Naast hun schattige ronde gezichten en prachtige jassen staat de British Longhair bekend om zijn lieve en vriendelijke persoonlijkheid. Omdat Britse langharen liever de hele dag op je schoot of op de bank liggen en niet zo veel willen rondlopen, zijn ze geneigd om aan te komen. Het adopteren van een reeds volgroeide Britse langhaar zal veel goedkoper zijn dan het kopen van een longhair bij fokkers. Deze erfelijke ziekte komt veel voor bij Britse korthairs en Perzen en treft daarom ook Britse langharen omdat ze het gevolg is van de kruising tussen deze twee rassen.

British Longhair zijn langharige katten, dus je moet wel een zekere mate van haaruitval verwachten van dit ras, maar ze werpen niet zoveel af als andere kattenrassen. Het is niet onmogelijk om in uw plaatselijke opvangcentrum mogelijk een Britse langhaar te vinden om te adopteren, maar het is waarschijnlijk zeer zeldzaam. De British Longhair is een kat van gemengd ras — een kruising tussen de Britse korthaar- en Perzische kattenrassen. Fysiologisch gezien is de Britse langhaar vatbaar voor overgewicht, en deze neiging wordt versterkt door zijn gebrek aan aantrekkingskracht op lichamelijke activiteit.

Britse langharige katten moeten dagelijks worden geborsteld om matvorming te voorkomen, en tijdens het voorjaarsseizoen hebben ze mogelijk meer dan één verzorgingssessie per dag nodig. De Britse langharige kat heeft dezelfde pluche uitstraling en is net zo elegant als zijn neef de British Shorthair, met als belangrijkste verschil dat zijn extreem zijdeachtige vacht halflang is. Sommige Britse langharige katten hebben last van nierpolycystose, een vorm van genetische nierziekte waarbij cysten op de nieren kunnen ontstaan. De erfelijke ziektes waaraan de British Longhair kan lijden, laten zien hoe belangrijk het is om een gerenommeerde fokker te kiezen.